Något som det finns gott om under sommarhalvåret runt omkring Stockholm är bilbingo. Du kanske undrar vad det är? Jo bilbingo är helt enkelt bingo man spelar från bilen på en parkering, grusplan eller liknande. Numren i dragningen ropas ut i stora högtalare och när man får Bingo så använder man helt enkelt sitt signalhorn för att markera och få sin vinst. Att spela bilbingo handlar dock inte bara om att spela bingo. Det handlar om så mycket mer än det och kanske är det just därför som det fortsätter att vara så populärt. Att det precis som onlinebingon har så mycket mer att erbjuda runt omkring själva spelet.

Att spela bilbingo handlar om att umgås med nära och kära, det handlar om att göra något tillsammans som är både spännande och roligt. Under några timmar är det hög spänning och roligt umgänge som gäller vilket såklart lockar många spelare. Vad kan man vinna då? På de flesta ställen där man spelar bilbingo så kan man vinna allt mellan en hundralapp till mellan 1000 och 1500 kronor på en enda rad. Alla vinster är kontantvinster och här kan vi alltså snacka om spännande spel! Så för att spela ungefär tre timmars spel och ha chans på alla dessa underbara vinster så behöver man lägga ungefär mellan 100 och 150 kronor per person, det innebär alltså att du kan vinna tio gånger så mycket som det kostar att vara med. En billig peng för ett så fantastiskt nöje som detta kan vara. Dessutom stöttar man det lokala föreningslivet och bara det är ett nöje i sig.

Så vilka är det som jobbar med bilbingo? Alla dem som är inblandade, funktionärer med mera är medlemmar och/eller idrottare i de idrottsklubbar och föreningar som anordnar bilbingon. När det är speldag så jobbar många helt gratis för att tjäna in extra pengar till sin förening eller klubb. Stämningen är alltid på topp och dem som jobbar med bilbingon brukar verkligen var experter på att göra det så roligt som möjligt för dig som spelar.

Tips när du spelar bilbingo

Något som kan vara bra att tänka på när man ska åka och spela bilbingo är att man packar bilen med en del saker som kan göra spelupplevelsen lite roligare. Det kan till exempelvis vara fika, ett hårdare underlag att ha bingobrickorna på så det blir lättare att dutta. En penna att markera eller dutta med, tejp, klämmor eller annat för att sätta fast bingobrickorna på det underlag du tagit med. Visst det mesta av dessa saker kan man köpa på plats men det blir så klart billigare om du packar med det själv. Är det fint väder kan det vara trevligt att ta med något man kan sitta på utanför bilen. Ofta ser man människor som tagit med sig hela camping-set med både bord och stolar men en filt brukar räcka bra.